Tippek

Az ördög a részletekben rejlik – 5+1 apró stílusbaki, ami elronthatja a megjelenésünket

A stílusos megjelenés alapja a tudatosság és az önazonosság: ha tisztában vagyunk az adottságainkkal, a számunkra legelőnyösebb színekkel és fazonokkal, valamint van egy klasszikus, jó minőségű darabokból összeállított alap ruhatárunk – és mindebbe bele tudjuk vinni a személyiségünket, akkor nagyot már nem tévedhetünk. Vannak azonban olyan apróságok, amelyekre lehet, hogy nem is gondolunk, mégis a legstílusosabb megjelenést is képesek elrontani: nüansznyi dolgok, amik sokat ronthatnak az összképen. Melyek ezek?

 1. Címkék, pántok, pótgombok 
  A ruhák vállrészébe bevarrt vékony pántok elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a ruha az üzletben ne csússzon le a vállfáról. Ezeket a legritkább esetben lehet csak úgy elrejteni, hogy ne lógjanak ki a ruha viselésekor, de egyetlen mozdulattal ki is csúszhatnak, érdemes tehát első adandó alkalommal kivágni őket.
  Igaz ez a ruhák belsejébe varrt több oldalas mosási útmutatóra és anyag összetételt jelző címkékre is, amelyeknek szintén semmi keresnivalójuk a ruhában, ha az már nem a boltok polcain van. A pótgombokat is érdemes kivágni a ruha belsejéből, és külön helyen gyűjteni őket.
 2. Az új cipők és a vonalkód esete 
  Új lábbeli vásárlása esetén első dolgunk legyen megszabadulni a cipő talpán “díszelgő” címkétől. Rendkívül kiábrándító látvány, amikor egy csinos cipő talpán minden lépéskor megvillan a vonalkód.. a ruhákon sem hagyjuk rajta az árcédulát, a cipőkkel se tegyük!
 3. Kivillanó fehérnemű
  Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a fehérnemű nem a nagyközönségre tartozik: igaz ez a melltartópántokra, a vékony felsők alól átsejlő csipkecsodákra, a fehér ruhák alá viselt fehér (rosszabb esetben fekete, színes) alsóneműre, és az alacsony derekú nadrágok, szoknyák alól kilátszó bugyira… Minden esetben a felsőrészek dekoltázsához válasszunk melltartót – pánt nélküli felsők esetében alapvető a pánt nélküli melltartó! – és ne hagyjuk figyelmen kívül a ruhák hátmegoldását sem: a fehérneműnek ott sem szabad látszania. Alacsony derékmegoldású, csípő fazonú szoknyák, nadrágok esetében pedig mindig ügyeljünk rá, hogy a bugyi akkor se lógjon ki, ha leülünk! A melltartó pántja is minden esetben legyen takarásban, a szilikonpánt pedig soha, semmi esetben sem lehet opció.
 4. Övbújtatók
  Az egyberuhákhoz gyakran tartozik hozzá illő öv is, a rávarrt övbújtatók azonban sok esetben a kelleténél jóval nagyobbak – így a ruha viselésekor furcsa hatást keltenek. Mivel az öv megfelelő helye minden testalkaton más és más, és ritkán esik éppen oda a derékvonalunk, ahol a ruhákon van az övbújtató, ezért ezt érdemes óvatosan kivágni a ruhából, az övet pedig ott viselni, ahol számunkra a legelőnyösebb.
 5. Összeöltések
  Végül egy szabály, ami férfiak esetében is kiemelten fontos: a zakók, blézerek hátát, ujját készítéskor egy keresztöltéssel összevarrják, ami azt hivatott segíteni, hogy a ruha ne sérüljön, gyűrődjön szállításkor. Női szoknyáknál is gyakran találkozhatunk ilyen öltésekkel – ezeket minden esetben vágjuk le, mielőtt felvennénk az adott darabot, hiszen nem csak bután néz ki a felesleges öltés, de a ruha esését is befolyásolja.+1 : A tiszta cipő
  Ne feledjük: a legszebb összeállításba is csúnyán belerondít egy koszos, ápolatlan lábbeli!

Láthatjuk, az ördög minden esetben a részletekben rejlik, az igényes és kifogástalan megjelenés érdekében érdemes tehát odafigyelni a látszólag jelentéktelen apróságokra is!

Képek forrása: Google

1 thought on “Az ördög a részletekben rejlik – 5+1 apró stílusbaki, ami elronthatja a megjelenésünket

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük