A színek világa

HODLIK ANNA x TRUE COLOURS

Kiskoromtól fogva rajongok a táskákért. Az óvodában ridikül volt a jelem – egy darabig még általános iskola elején is automatikusan odarajzoltam a nevem mellé a kistáskát, és mikor egyszer a bátyám segített nekem költözködni, egészen megrökönyödött, hogy egy óriási bőröndöt pakoltam tele a táskáimmal…. Mindig is imádtam a különleges, egyedi és jó minőségű darabokat, ezért is ért hatalmas megtiszteltetésként, amikor idén tavasszal megkeresett egy hazai tervező, Hodlik Anna, és felkért, hogy legyek a márkája nagykövete.

Annál is inkább boldog voltam, mert Anna gyönyörű táskái eddig sem voltak ismeretlenek számomra: egy nude-pezsgőarany színű crossbody darabot már magaménak tudhatok egy ideje, és nagyon szeretem, mert igazi jolly joker darab.
Számomra fontos az, hogy olyan alkotók munkáit ismertessem meg Veletek, akiket magam is ismerek, szeretek és így jó szívvel tudom ajánlani a termékeiket Nektek is. Hamarosan megmutatom Nektek azt a három gyönyörű táskát, amit Annával közösen álmodtunk meg, addig is olvassátok szeretettel ezt a mini interjút, amit Annával készítettem, hogy jobban megismerhessétek őt, a márkáját és a csodaszép munkáit!

Hodlik Anna, a márka tervezője

Mesélj egy kicsit magadról, mi a végzettséged, mióta foglalkozol táska  tervezéssel? 
A Kisképzőben Divat és stílustervező szakon végeztem, azon belül bőrdíszműves a végzettségem. 2016-ban készült el az első táskám, a szakmába pedig azonnal beleszerettem. Innentől kezdve tudatosan készültem a pályára, a vizsgamunka kollekciómban kizárólag táskák kaptak helyet. Az iskola befejeztével rögtön neki kezdtem a saját márka kiépítésének és onnantól kezdve mindent ennek a szenvedélyemnek rendeltem alá. A márkám most májusban ünnepelte a második születésnapját, ez pedig hatalmas boldogsággal tölt el. 

Mi inspirál a tervezési folyamat során? Hogyan zajlik egy táska elkészítése? 
Nehéz kérdés, hogy mi inspirál, minden kollekciónál más. Van, hogy elég egy érzés, egy benyomás és annyiból tudom mit akarok majd vissza adni. Persze megesik az is hogy hetekig inspirálódok, keresem a számomra megfelelő témát. Szerencsére ez ritkább, általában elalvás előtt jönnek a jó gondolatok, amit azt követő nap meg is valósítok! 
A minimalista építészet mindenképpen nagy hatást gyakorol rám, a letisztult részletek, szögletes kivágások rabul ejtenek, ezek gyakran visszaköszönnek a munkáimon.

Egy kollekciónak a tervezés része általában egy hét, ezalatt rengeteget rajzolok, tervezek. A 20-35 rajzból végül kiválasztom azt a legjobb 3-5 tervet, amit kivitelezni szeretnék, majd ezeket a tökéletességig fejlesztem. A szabásminta elkészítése után felgyorsulnak az események, megveszem az elképzelt anyagokat, és elkezdem a kivitelezést. A folyamat végét a kollekció fotózás koronázza meg, amit minden alkalommal én készítek azért, hogy teljesen az én elképzelésem valósuljon meg. 

Milyen anyagokkal, színekkel dolgozol?
Kizárólag magas minőségű bőröket használok.  A szívem elsősorban a föld színekhez húz, így általában ezekből készülnek a munkáim. Tavasszal színesedik a repertoár, az idei tavaszi kollekció különösen közel áll hozzám. A pink és a piros színösszeállítás nagyon merész viselet, de a megfelelő árnyalatokkal tökéletes hatást kelt. 

Hogyan írnád le a táskáidat három szóval? 
Egyediség, Minőség, Nőiesség.

Kinek/milyen nőknek ajánlod a táskáidat? A táskáimnál fő szempont, hogy olyat alkossak, amik alkalmi viseletként és a hétköznapokon is megállják a helyüket. A munkáimat olyan nőknek ajánlom, akiknek fontos az egyediség és az elegancia. 

Számodra milyen az ideális táska? 
Vicces, de én nem vagyok nagy táska rajongó, így az is meglepő lehet, hogy magamtól csak egy táskám van. Ez a darab viszont tökéletesen tükröz engem, színekben, formavilágban, méretben pont olyan, ami a mindennapjaimhoz tökéletesen illeszkedik. Nálam egy táska legyen nagy, stílusos és öltöztessen. Egy kedves vásárlóm egyszer azt írta a munkáimra: ” Esztétika és praktikum egyben. Hivalkodás nélkül vonza a tekintetet, minden elfér benne, aminek egy női táskában a helye. Nem a napi szettemhez választom a táskát, hanem a táskához a szettet.” 

Van olyan ikonikus darab a híres IT-bagek közül, amit szívesen látnál a gardróbodban? 
Természetesen, ahogy egy nő sem, én se mondanék nemet egy high fashion vagy haute couture darabra sem, hiszen gyönyörűek. Azonban az egyediség híve vagyok, ezeknek a termékeknek a másolatai pedig százával szaladgálnak az utcán. Az én álom darabom egy Magyar tervező munkája, Kovács Ágnes elképesztő bőr táskáival bármikor le lehetne venni a lábamról! 

Milyen megvalósításra váró terveid vannak?
A 2020-as évre rengeteg tervem van. Szeretném idén megtartani az első divatbemutatómat, emellett az első önálló eseményemet is. Idén elindul a márkán belül egy új irány, elkészülnek az első prémium táskáim. Jelenleg ezen dolgozom, és már nagyon várom, hogy bemutathassam a nagyközönségnek! 

Anna munkásságát az alábbi oldalakon tekinthetitek meg:
https://anna-hodlik-bag.webnode.hu/
https://www.facebook.com/hodlikanna/
https://www.instagram.com/hodlik_anna_bag/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük