A színek világa

Voilá: a 2020-as tavaszi-nyári szezon legszebb trendszínei

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én mindig úgy érzem, hogy az év végi ünnepek és a tavasz első napja közötti időszak telik a leglassabban. Pillanatnyilag január (legalább) 74. napját írjuk… a divat világában azonban már üde tavaszi szelek fújnak, ami egyet jelent az új trendszínekkel.

A Pantone intézet minden évben meghatározza a következő év tavaszi/nyári, valamint téli/őszi szezonjának trendszíneit, amelyeket a londoni és new yorki divatheteken láthatunk majd: most a londoni paletta tavaszi/nyári színeiből szemezgettem Nektek a teljesség igénye nélkül.

Fiery Red – a perzselő élénk piros

Fiery Red

Ez a rendkívül vibráló piros a legélénkebb típusokon, a tél-tavaszokon és a tavasz-teleken mutat jól igazán, maga a Pantone intézet is úgy írta le az árnyalatot, hogy “sugárzó és lehetetlen figyelmen kívül hagyni” – ahogy ez a legélénkebb típusokra is jellemző, ha a színeiket viselik. 😉

Classic Blue – az év színe

Classic Blue

Sokakat meglepett, hogy egy ilyen visszafogott árnyalatot választottak a 2020-as év színének, de a Pantone intézet tudatosan olyan színt szeretett volna, ami “békét, nyugalmat és bizalmat áraszt” – reflektálva ezzel a világ békétlenségére. Noha “univerzális kedvencként” jellemzik, szeretném hangsúlyozni, hogy ez a kék nem az az árnyalat, ami mindenkinek jól áll! Lévén, hogy ez egy hideg tónusú, lágyabb kék, elsősorban a nyár típusok színe.

Flame Orange – a naplemente narancsszíne

Flame orange

Gazdag és erőteljes narancs, ami ugyanakkor nem túlzó és éppen olyan jól működik a komplementer kékekkel, türkizekkel, mint a többi meleg tónussal. Tavaszok, őszök a maguk palettájáról gyönyörűen tudják “tavasziasítani” vagy “ősziesíteni” ezt a színt.

Rose Brown – a gazdag, telt barnás burgundy

Rose Brown

Egy szín a sötét ősz típusoknak – ami nem igazán barna, de nem is igazán bordó, van benne egy hűvösebb tónus, de nem megy el a hideg színek felé. Rendkívül telt, mély árnyalat, akár egy testes vörösbor.

Beetroot Purple – a vad fukszia

Beetroot Purple

Tél típusok harsogó rózsaszínje, ami akár önmagában, akár más élénk színekkel viselve egészen feltűnő jelenség. Sminkben is gyönyörűen beépíthető, rendkívül nőies, energikus szín.

Yellow Iris – egy finom pasztell

Yellow Iris

Egy újabb szín a nyár típusoknak: a Pantone intézet szerint “optimista és szembetűnő”, igazi tavaszi-nyári, légiesen könnyű árnyalat.

Storm – a mély, drágakő zöld

Storm

A sötét telek drámai mélységével rezonál ez a szín, rendkívül elegáns és kifinomult árnyalat. Nem harsogó, inkább titokzatosságot, komolyságot és királynői eleganciát sugall.

Blush Beauty – az üde korall

Blush Beauty

Az egyik legnőiesebb árnyalat a tavaszi-nyári trendszínek közül: üde, frissítő, meleg szín, ami elsősorban a tavasz típusokon mutat szépen, ruhaként és sminkben egyaránt.

Képek forrása: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük