Színtípusok

Színtípusok 3. rész – Az üde tavasz

Az évszaktípusok részletes bemutatásában elérkeztünk az első meleg típushoz, a tavaszhoz. Ők Magyarországon relatíve kevesen vannak a hideg színtípusokhoz képest, ugyanakkor jóval többen tartoznak ebbe a típusba, mint a másik meleg évszaktípusba, az őszbe.

A tavasz a legváltozatosabb típus, meleg, élénk, világos színek jellemzik. Képzeljünk el egy tavaszi rétet: az ott fellelhető színekben ragyog igazán a tavasz típus – a búzavirág kék, a napsárga, a narancssárga, a pipacspiros, az üde almazöld és fűzöld mind-mind a tavasz színei. 

A tavasz típus bőre barackos, üde bézs árnyalatú, sokszor szeplős. Ha kipirul, barackosan pirul ki – ellentétben a tél és nyár rózsás-mályvás bőrpírjával. Haja aranyló alaptónusú szőke, szőkés vörös, vörös, világosbarna vagy középbarna – mindig aranyló, rezes fénnyel. Szeme meleg tónusú türkiz zöld, zöld, kék, borostyánszínű, aranybarna vagy gesztenyebarna.

Színpalettája a meleg, világos árnyalatoktól a közepesen sötét színekig terjed, minden színe élénk, üde, friss.

Világos tavasz – élénk tavasz – Meleg tavasz

Altípusai a világos tavasz (tavasz-nyár), aki a legvilágosabb tavaszi színekben tündököl igazán; az élénk tavasz (tavasz-tél), aki élénkségében már a tél felé hajlik, ezért sokszor a téli színek is jól állnak neki; valamint a meleg tavasz (tavasz-ősz), aki az ősz melegsége miatt a legmelegebb, legaranylóbb altípus.

Hírességek közül tavasz típusba tartozik többek között Amanda Seyfried, Nicole Kidman, Blake Lively, Emma Stone vagy Amy Adams is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük