Tippek

A stílusos nők 5+1 titka

Stílusosnak lenni nem kiváltság, nem is szuper erő vagy természetfeletti képesség. A stílusosságot nem kell túlmisztifikálni, hiszen nem olyasmi, ami ne lenne könnyedén elérhető bárki számára. Stílusosnak lenni azt jelenti, hogy tisztában vagyunk önmagunkkal, az adottságainkkal, azzal, hogy kik vagyunk és mit szeretnénk kommunikálni magunkról – és mindezt átültetni a gyakorlatba, hiszen a stílus önkifejezés. Tény, hogy a hétköznapok rohanásában, a munka, a család, a háztartás és minden egyéb menedzselése mellett időt szakítani saját magunkra, a megjelenésünkre sokszor nem egyszerű feladat. Van azonban néhány alapvető, és mindenki által könnyedén alkalmazható elv, iránymutatás, amelyek segítségünkre lehetnek.

TALÁLD MEG A TÖKÉLETES ALAPDARABOKAT
Az alapdarabok nagyszerűsége éppen az egyszerűségükben rejlik: nincs szükségünk több száz ruhára vagy extravagáns darabokra ahhoz, hogy minden helyzetben stílusosak legyünk. Vajon mi az oka annak, hogy bizonyos nők egy egyszerű farmer-fehér ing-magas sarkú cipő kombinációban is úgy néznek ki, mint akik most léptek ki a Vogue lapjai közül? A titok az alapdarabok minőségében rejlik – és itt nem az árukról beszélek, hanem arról, hogy minden szempontból tökéletesek: mind színben, mind fazonban, mind méretben illeszkednek viselőjükhöz. Ez utóbbi tényezőről sokan hajlamosak megfeledkezni, pedig alapvető fontosságú, hiszen csak azok a ruhák fognak rajtunk igazán jól mutatni, amik méretben is tökéletesek. Ne legyünk restek magunkra igazíttatni a ruhákat, hiszen a legtöbben nem vagyunk konfekcióméretek!
A klasszikus alapdarabokról itt olvashattok bővebben.

FIGYELJ A FEHÉRNEMŰRE
Ez mindennek a bázisa: egy jól megválasztott fehérnemű tökéletes alapot nyújt az öltözéknek, míg egy jó szettet is képes elrontani az, ha nem megfelelően választunk alsóneműt. Itt is alapvetés, hogy legyünk tisztában a méreteinkkel, fektessünk alapdarabokba (testszínű és fekete/sötét színű varrás nélküli alsónemű), és tudjuk, milyen ruhához milyen fehérneműt érdemes viselni.

VISELJ KIEGÉSZÍTŐKET
Mindig viseljünk legalább egy kiegészítőt: legyen szó egy szép sálról, egy statement ékszerről vagy egy jól eltalált napszemüvegről. És ne feledjük: a kevesebb mindig több – nem szükséges halmoznunk a kiegészítőket ahhoz, hogy jól nézzünk ki, hiszen a minimalizmus is lehet emlékezetes.

 

INKÁBB LÉGY TÚLÖLTÖZÖTT
Vannak alkalmak, amikor nem vagyunk biztosak abban, hogy mit is illene viselnünk, mennyire kellene “kiöltöznünk” (Istenem, de utálom ezt a szót…). Ilyenkor válasszunk egy elegánsabb összeállítást: inkább legyünk egy kicsit túlöltözöttek, mint hogy mi viseljünk egyedül szaggatott farmert és tornacipőt a nagyi 80. szülinapi ünnepségén…

LEGYEN EGY TUTI BEFUTÓ RÚZSOD
Egy jó rúzs még a legfáradtabb napokon is instant ragyogást ad az arcnak – szánjuk rá az időt, hogy megtaláljuk a színtípusunkhoz illő, tökéletes árnyalatot! 

+1 INSPIRÁLÓDJ!
Kövess divatbloggereket, stílustanácsadókat, nézegesd a pinterestet és gyűjtsd egy helyre a számodra inspiráló képeket, összeállításokat. Próbáld megfogalmazni, mi tetszik az adott szettben, vagy miért szimpatikus számodra egy-egy blogger stílusa: egy idő után kikristályosodik majd, hogy milyen stílusjegyeket érzel magadénak – ezeket pedig próbáld beépíteni a saját stílusodba.

Képek forrása: Google

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük