Tippek

Őszi trendelőrejelzés

Néhány napon belül szeptember lesz… hová repült el a nyár megint? És habár az időjárás még bőven nem erre mutat, a divat világában már őszi szelek fújnak, és a hűvösebb napokra való ruhadarabok is egyre jobban begyűrűznek az üzletek polcaira. A “pre fall” kollekciók már hetek óta elérhetőek mindenhol és lassan a tényleges őszi/téli árukészlettel is találkozhatunk majd. Ebben a cikkben összeszedtem Nektek, hogy idén milyen trendekre számíthatunk, a képek alatt pedig megtaláljátok az egyes darabok lelőhelyeit is. Lássuk!

MÉG MINDIG ÁLLATMINTA
A különböző állatbőr- és szőrmintás darabok masszívan tartják magukat, idén is az egyik legmeghatározóbb szegmensét adják majd a szezonnak. Az ocelot-, kígyóbőr- és krokodilbőr minták viszik a prímet, de találkozhatunk zebra- és tigris printekkel is, ki-ki színtípusának és ízlésének megfelelően válogathat közülük.

Táska, csizma, balerina: MOHITO/ Pizsama: H&M/ Ruha: Orsay/ Blúz: ZARA

PUFFOS UJJ
A történelem és a divat mindig ismétli önmagát, ezért nem érdemes megválni a régebbi holmiktól sem, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb visszatérnek a boltok kínálatába. Nincs ez másként a puffos, hangsúlyos ujjú ruhákkal sem: már számtalanszor hódítottak és idén újra elővehetjük őket a szekrényből – vagy beszerezhetjük, ha eddig nem tettük volna. Ezek a ruhadarabok elsősorban a homokóra, illetve a körte alkatú hölgyeknek állnak jól, hiszen a hangsúlyos vállak remekül tudják ellensúlyozni a szélesebb csípőt – ennélfogva azok, akik vállban erősebbek, jobb, ha elkerülik őket.

Kockás blúz, farmer ing, zöld ruha: ZARA/ Vichy kockás ruha: Reserved

NADRÁGKOSZTÜMÖK
A klasszikus, ami mindig jó, ha megtalálható a gardróbunkban, hiszen bármikor jó szolgálatot tehet. Idén az alapszínek mellett megjelennek az élénkebb árnyalatok is, a szabásvonalak a klasszikus karcsúsítottól kezdve egészen a dupla soros gombolású, maszkulin jellegű darabokig változnak. Én azt vallom, hogy egy nadrágkosztüm mindig jó befektetés: akár együtt, akár külön-külön viselve nagyon jól kombinálható ruhadarabokról van szó. 

Balról jobbra: MANGO/ ZARA/ Reserved/ Reserved

VIRÁGMINTA A HIDEGEBB ÉVSZAKOKBAN IS
Voilá, egy kis újítás: a virágos darabok eddig elsősorban a tavaszi-nyári kollekciók részét képezték, most azonban megjelentek az őszi-téli trendekben is. A színek kicsit sötétebbek, a szabásvonalak hosszabbak, de látjuk, milyen jól tud működni ebben a szezonban is.

Blúz, ingruha: Reserved/ Kétrészes szett, miniruha: ZARA

PELERINEK ÉS PONCSÓK
Amilyen megosztó ruhadarabok, annyira jól jöhetnek azoknak, akik extrán fázósak, hiszen akár kabát fölé is viselhetőek egy plusz rétegként. Részemről nehezen barátkozom meg velük, különösen a poncsókkal, de másokon tetszik – ez is, mint minden más, attól függ, hogy kinek mennyire illeszthető be a stílusába és mennyire harmonizál a személyiségével.

Fehér és fekete pelerin: ZARA/ Bézs és szürke poncsó: H&M

HANGSÚLYOS HAJPÁNTOK
Egy újabb trend, ami a ’90-es évek elejéről jött vissza. Bevallom, személy szerint ahogy a tavaszi-nyári szezonban az óriási gyöngyös műanyag csatokkal, úgy ezekkel sem igazán tudok azonosulni, de azt elismerem, hogy a divatfotókon jól tud mutatni és akinek kicsit extravagánsabb a stílusa, biztosan szuperül be tudja illeszteni ezt a kiegészítő trendet is. 

Felső sor és jobb alsó: ZARA/ Fehér selyem hajpánt: H&M

Képek forrása:
https://www.zara.com/
https://www2.hm.com
http://reserved.com/
https://www.mohito.com
https://shop.mango.com/
https://www.orsay.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük