Tippek

Őszi/téli trendelőrejelzés

Habár nappal még magasba kúszik a hőmérő higanyszála, reggel és este már megborzongat minket a hűvös idő, és a nappali napsütés is vesztett már az erejéből. Beköszöntött az ősz és vele az új trendek évszaka. Noha mindig hangsúlyozom, hogy ne kövessük vakon a divatot, sokkal inkább találjuk meg azt a stílust, amit magunkénak érzünk, azért én is szeretem ilyenkor lapozgatni a magazinokat, és egy-egy csipetnyit beépíteni a nekem tetsző trendekből a saját stílusomba. Következő összeállításomban a 2018/19-es őszi-téli szezon legmeghatározóbb divatjait igyekszem bemutatni nektek.

ÁLLATMINTÁK

Eléggé megosztó trend, és tény, hogy nem megfelelő mennyiségben/minőségben viselve könnyen kelthet olcsó hatást. Én sem javaslom, hogy tetőtől talpig állatmintát viseljünk – hiszen ami a kifutón jól mutat, az sokszor a hétköznapi viseletbe nem beilleszthető – de egy-egy jól megválasztott ruhadarab, egy ízléses kiegészítő szuperül fel tudja dobni és egy kicsi vagányságot tud vinni egy egyszerűbb szettbe is. A kulcsszó a mérték!

KOCKÁK

A legkevésbé sem meglepő, hogy a hidegebb évszakokkal a kockás ruhadarabok is előkerülnek a szekrényekből – hiszen évről-évre visszatérő trendről beszélünk. Legyen szó Vichy- vagy Eszterházy kockáról, négyzetrácsokról vagy skót kockáról, ha ilyen darabokat viselünk, idén sem lőhetünk mellé. Figyeljünk azonban a minta léptékére és természetesen a színekre!

BŐR(HATÁSÚ) RUHÁK

Az őszi-téli szezonok egyik legjellegzetesebb anyaga a bőr, vagy az öko-bőr, amelyet most egyberuhaként álmodtak kifutóra a tervezők. Ha szeretnénk beépíteni a ruhatárunkba egy bőr ruhát, akkor fontos, hogy figyeljünk a ruha színére, kerüljük a lakkbőrt és – amennyiben műbőr darabot választunk – ügyeljünk rá, hogy az anyaga ne legyen silány, olcsó hatású.

TWEED ÉS BUKLÉ

Idén ősszel visszanyúlunk a klasszikushoz, amit Coco Chanel hozott divatba és maga is lelkesen viselt: a buklé szövet, és a belőle készült ruhák, kabátok, blézerek szinte kötelező elemei a sikkes nő gardróbjának. Hagyományos eleganciát sugall, rendkívül nőies és egy merészebb szabással modern csavart vihet egy klasszikus összeállításba is.

FÉMES CSILLOGÁS

A metálfényű dzsekik és szoknyák, az ezüstben játszó kiegészítők legjobb barátai lehetnek a tél színtípusba tartozó hölgyeknek. A fémes ruhadarabokkal azonban bánjunk óvatosan: ne vigyük túlzásba, és vigyázzunk, hogy ott viseljük, ahol hangsúlyozni szeretnénk a vonalainkat, hiszen a fényes anyagok vonzzák a tekintetet és mindig erősítenek optikailag.

RÉTEGEZÉS

Egy olyan trend, ami némi gyakorlottságot igényel, hiszen ha nem megfelelően, vagy nem megfelelő darabokat rétegezünk, azzal könnyen pakolhatunk magunkra jó pár plusz kilót optikailag. Alapszabály, hogy csak vékonyabb ruhadarabokat rétegezzünk, az oversize darabok és a vastag, kötött anyagok ez esetben kerülendőek. Vegyünk az ingünk vagy felsőnk fölé egy blézert, a blézer fölé pedig egy hosszabb kabátot. Télikabátunk alá vegyünk egy vékonyabb farmer- vagy bőrdzsekit, vagy dobjuk fel az ing fölé vett kardigánunkat egy övvel. Pulóver vagy ing fölé vehetünk mellényt, vagy ujjatlan kabátot – keressetek rá pinteresten a “sleeveless coat” kifejezésre, szuper szetteket láthattok 😉

Képek forrása: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük