Hasznos tippek

Óda a nude cipőkhöz

Ó, azok a csodás égig érő lábak, az a karcsú sziluett… Vannak azok a szerencsések, akiknek ezt megadta a természet, és vagyunk mi, többiek, akiknek bizony elkél az optikai tuning láb-ügyileg. És mi is lehetne ebben nagyobb segítségünkre, mint a csodálatos nude cipellő? Van egy kedvenc idézetem, ami így hangzik: Hamupipőke rá a bizonyíték, hogy egy pár új cipő megváltoztathatja egy nő életét. Ha ez az új lábbeli pedig történetesen A Tökéletes Testszínű Cipő, akkor itt is a mese vége: a királylány és a hosszú lábai ellovagoltak a naplementébe és boldogan éltek, amíg meg nem…

Jómagam is nagy rajongója vagyok a nude cipellőknek

De miért is hangsúlyozom ennyire és ennyiszer a nude kiválóságát? Mert tényleg jolly joker darab: legyen szó akár balerináról, mokasszinról, szandálról vagy magas sarkú cipőről, csodásan nyújtja a lábakat optikailag, magasabbnak és karcsúbbnak mutat, arról a nem elhanyagolható tulajdonságáról nem is beszélve, hogy mindenhez megy, egyszerűen nem lehet vele mellélőni. Van azonban néhány dolog, amit érdemes figyelembe vennünk, amikor testszínű cipőt választunk:

1. Legyen ténylegesen testszínű
Nem rózsaszín, nem barna, hanem éppen olyan, mint a lábunk. Nehéz ügy, de nem lehetetlen: számtalan üzletben és számtalan színárnyalatban lehet kapni ilyen lábbelit, érdemes addig keresgélni, amíg meg nem találjuk a (szinte) tökéletesen passzoló darabot. Ha valaki könnyen barnul és nagyon eltér a napbarnított bőrszíne a természetes bőr árnyalatától, akkor bizony érdemes két párat is beszerezni, két különböző tónusban. Meg kell jegyeznem, hogy természetesen azzal sincs semmi baj, ha az a nude nem olvad egybe tökéletesen a bőrünk színével, hiszen egy szép nyers- vagy csontszín is nagyon jól kihasználható, de azt érdemes figyelembe venni, hogy egyrészt az nem kezelhető teljesen semleges árnyalatként, tehát egy szett összeállításánál az is egy plusz “szín”, másrészt ha a nude maximális optikai hatására törekszünk, akkor ezen árnyalatok esetében azt nem kapjuk meg 100%-osan.

Mindkét szett csinos, de más az összhatás

2. A cipő orra is számít!
Ha igazán nyújtani szeretnénk a lábunkat optikailag, akkor érdemes az enyhén csúcsos, úgynevezett “mandula” orrú cipőket előnyben részesítenünk. Ugyanakkor 40-es lábméret felett a túlságosan csúcsos fazonokat már nem ajánlom, mert nagyobbnak mutathatják a lábfejet – ilyenkor érdemes a kicsit íveltebb orrú lábbeliket keresni.

3. Ha nem akarunk olcsó hatást elérni…
…akkor kerüljük a nagyon magas platformokat, a strasszokat és az egyéb felesleges díszítést. A klasszikus fazonú, bőrből, hasított-, esetleg lakkbőrből készült, vagy – ha a bőr etikai vagy egyéb okokból nem opció – jó minőségű öko-bőr darabokkal nem fogunk tudni mellélőni.

Ezeket inkább hanyagoljuk…


4. A legszebb cipő sem ér semmit, ha nem tudjuk viselni
Minden lábbeli esetében, valamint a lábunk egészsége érdekében is fontos az, hogy lehetőség szerint kényelmes legyen, ne törje, nyomja, szorítsa a lábunkat és magabiztosan tudjunk benne járni. Rendkívül kiabrándító látványt nyújt egy csodás tűsarkú cipellőben bukdácsoló nő, még akkor is, ha egyébként kifogástalan a megjelenése. Fontos, hogy tudjuk, mit “bír el” a lábunk, mi az a magasság, amiben még komfortosan tudunk mozogni, és igyekezzünk ennek megfelelően választani.

Maga a tökély

Képek forrása: Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.