Színtípusok

Színtípusok 2. rész – a finom és törékeny nyár

A tél típus részletes jellemzése után most a Magyarországon második leggyakoribb típust, a nyarat ismerjük meg közelebbről. A nyár típus színei világosak, lágyak, hidegek, mint egy fátyolos kora nyári hajnal. Ez a színtípus igazi pasztell-jelenség, gyönyörű, visszafogott tónusai vannak, így a világos, tört színekben ragyog igazán, a sötét színek viszont elnyomják. 

Arcukon nincsenek éles kontrasztok, minden színük világos, fátyolos. Bőrük hűvös alaptónusú, világos porcelán, rózsás-kékes árnyalatú. Ha van anyajegy az arcukon, az is szürkés, hamvas színű. Hajuk natúr, hamvas, lágy szőke, világos barna, dió szőke, lenszőke, de nincsenek benne rezes, aranyló árnyalatok. Szemük nem üt el élesen a bőrük és a hajuk tónusától: hideg, szürkés-kék, szürkés-zöld, barnás-zöld.

Színpalettájuk a nagyon világos színektől a közepesen sötét árnyalatokig terjed, minden esetben tört, lágy összhatású. Megjelenésükben van valami finom elegancia, visszafogott ragyogás: azok a színek, amelyek a többi típust szürkévé, fáradttá teszik, a nyaraknak csodás, arisztokratikus kifinomultságot kölcsönöznek.

Altípusai a világos nyár (nyár-tavasz), a porcelánbőrű pasztell-nő, aki a selyemcukorka színekben ragyog igazán, a hideg nyár (nyár-tél), aki kicsit kitekint a tél irányába, így a leghidegebb nyári palettát tudhatja magáénak, valamint a lágy nyár (nyár-ősz), akit a legfátyolosabb, legtörtebb, szürkés árnyalatok emelnek ki a legszebben.

Hírességek közül nyár típusba tartozik Marion Cotillard, Cate Blanchett, Naomi Watts, Jessica Biel, mindenki Carrie Bradshaw-ja, Sarah Jessica Parker, és Katalin hercegné is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük