Tippek

Kis nyári trendkörkép

Alig hittük, hogy ez is eljöhet még… Habár a májusi időjárás leginkább egy szeszélyes április és egy borongós október szerelemgyerekére emlékeztetett, az elmúlt napok mégis felcsillantották a reményt, hogy lesz még itt nyár, röpke lepkével és illatárral, csak türelem kell hozzá. A nyár pedig egyet jelent a friss trendek tengerillatú fuvallatával: lesz itt minden, kérem, a ’90-es évek röpke reneszánszától kezdve a széna-szalma-gyékény térhódításáig. Kis körképemben most a 2019-es nyári szezon trendjei közül szemezgetek, a teljesség igénye nélkül.

Bohém Batikolás

Woodstock és a hippi stílus kötelező eleme, ami a ’90-es években szintén rendkívül népszerűnek számított (jómagam is lelkes batikoló voltam kora tinédzser éveimben…), és most újra hódít az üzletek polcain. Figyelem: kizárólag casual szettekben állja meg a helyét!

Bermuda
A capri fazonnal ellentétben a térd fölé/combközépig érő rövidnadrágok sokaknak jól állhatnak, a klasszikus magas derekú, bőségránccal ellátott, enyhén bővülő szárú bermuda nadrág pedig szinte A-vonalú szoknyaként funkcionálhat. Irodai közegben azonban ennek sincs helye, maradjon meg inkább hétköznapi, hétvégi casual utcai viseletnek, vagy nyaralós, városnézős ruhadarabnak. 

Lenvászon

Forró nyári napokon a lehető legkellemesebb viselet egy könnyű lenvászon ruha: kiváló nedvszívó és légáteresztő tulajdonságainak hála, ez az anyag a legtikkasztóbb hőséget is elviselhetővé teszi. Az üzletek kínálatának jelentős részét teszik ki most ezek a ruhadarabok – legyen szó akár blúzokról, nadrágokról, sortokról vagy egyberuhákról, biztosan találunk a szín- és testalkat típusunknak megfelelőt.

Szalmaparádé

A szalmatáskák a tavalyi év abszolút favoritjai voltak, és idén sem szenvedünk belőlük hiányt. A táskák mellett azonban idén megjelentek a szalmából, gyékényből készült lábbelik, valamint ékszerek is. Tengerparti nyaraláshoz ideális kiegészítők! 

Hajcsatok minden mennyiségben

Feltűnő, nagy méretű, állatmintákkal és gyöngyökkel díszített csatokkal szintén nem először találkozunk – a történelem és a divat ismétli önmagát ugyebár. Mivel az ilyen jellegű trendek amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan mennek is, én azt javaslom, jelentős összegeket ne költsünk rá, de egy-egy szettet nagyon szépen fel tud dobni egy szép hajbavaló.

A tenger gyümölcsei

…ezúttal nem csak a tányérunkon, de a kiegészítőinkben is. Tengeri csillagok és kagylók, édesvízi gyöngyök és tengeri csigák díszítik a nyári ékszereket, egy cseppnyi tengerparti hangulatot csempészve akár a dolgos hétköznapokba is. 

Képek forrása: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük