Tippek

Időtlen klasszikusok, amik sosem mennek ki a divatból

A napokban az egyik facebook posztom kapcsán, amelyben a klasszikus buklé kiskabátról írtam, felmerült bennem, hogy ez a témakör megér egy bejegyzést. Vannak olyan alapdarabnak számító klasszikusok a női ruhatárban, amelyek divattól függetlenek és felette állnak, hiszen hosszú évtizedek óta állandóan jelen vannak az öltözködésben. Olyan ruhadarabok, amelyek biztos pontot jelentenek a folytonosan változó trendekben, olyan klasszikusok, amikhez bármikor nyúlhatunk. Nevezhetjük őket a ruhatárunk bázisának is, vagy a kapszulagardrób alapjainak. Ezeket a darabokat érdemes időtállóbb, jobb minőségben beszereznünk, és bízhatunk benne, hogy hosszú évekig jó szolgálatot tesznek majd nekünk.

A TÖKÉLETES FARMER
A leguniverzálisabb darab egy egyenes fazonú, sötétkék, koptatás nélküli farmer, ami tökéletesen illik ránk, mindennel kombinálható, jól mutat egy egyszerű tornacipővel és fehér pólóval, de tűsarkúval és blézerrel is. A ruhadarab, ami egykor elnyűhetetlen munkaruhaként funkcionált, az 1960-as évektől először a lázadás szimbólumává, majd divatcikké lett és végérvényesen bebetonozta magát mind a férfiak, mind a nők ruhatárába. 

FEHÉR ING
A színtípusunknak megfelelő árnyalatú fehér, karcsúsított ing remekül kihasználható alapdarab, viselhetjük farmerrel, de szoknyával és blézerrel, vagy akár egy v-nyakú pulóverrel is. Gyöngysorral viselve elegáns, bőrdzsekivel vagány, selyemsállal kifinomult – csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. 

BALLONKABÁT
Legyen klasszikus fazonú, térd fölé érő, semleges színű – ez hideg színtípusok esetében a szürke, meleg színtípusok esetében a bézs, de a jolly joker navy blue-val sem lőhetünk mellé. 

SÖTÉTKÉK BLÉZER
Egy sötét blézer bármikor bevethető alapdarab, de a kiindulási pont a sötétkék legyen, ne a fekete – sokkal jobban kombinálható, mindenkinek jól áll és kevésbé szigorú ha például fehér inggel viseljük. A blézer fazonját és hosszát minden esetben a testalkatunk, az alsó- és felsőtestünk, valamint a csípő-váll aránya határozza meg. 

NUDE MAGAS SARKÚ CIPŐ
Ami akkor jó igazán, ha a színe szinte egybeolvad a bőrünk színével, azt a hatást keltve, hogy végtelenül hosszú a lábunk. Egy megfelelő árnyalatú, enyhén csúcsos (ún. mandula orrú) nude magas sarkú a legjobban kihasználható cipőfazon, hiszen semleges színe miatt mindenhez illik. Ha megtaláljuk azt a fazont és színt, ami ideális a bőrünkhöz, és még kényelmes is, azt javaslom, vegyünk belőle rögtön két párat – hálásak leszünk magunknak, amikor az első pár elhasználódik…;) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük