Tippek

Fókuszban a kiegészítők

Még mindig az új szezon aktuális trendjeivel foglalkozunk, ezúttal a kiegészítők szempontjából. Sokan alábecsülik a jó kiegészítők fontosságát, pedig sokszor ezek visznek életet egy-egy összeállításba, de akár el is ronthatják az összképet. Én azt vallom, hogy nem kell vakon követnünk a trendeket, sokkal inkább hiszek abban, hogy találjuk meg a saját stílusunkat, ami illik hozzánk, amiben jól érezzük magunkat, és ez ne az aktuális divat függvénye legyen. Érdemes klasszikus, jól kihasználható alapdarabokból felépítenünk a ruhatárunk bázisát: olyan ruhadarabokból és kiegészítőkből, amelyekhez bármikor nyúlhatunk és amelyek egymással is jól működnek. Ezek mellé aztán be lehet építeni egy-egy darabot az éppen aktuális trendekből – de itt is fontos, hogy olyan ruhákat, kiegészítőket válasszunk, amelyekkel tudunk azonosulni, így vihetünk változatosságot és egy kis naprakészséget a gardróbunkba.

A kiegészítőkkel lehet a legegyszerűbben variálni a megjelenésünket, és ezekkel vihetünk a ruhatárunkba a friss divatból egy csipetnyit. Nézzük mit kínál nekünk az idei őszi-téli szezon kiegészítő fronton!

BUCKET-BAG

A “vödörtáska” néhány éve már megjelent a boltok polcain, idén pedig visszatért, kicsit letisztultabban, geometrikusabb vonalakkal, extrább pántokkal és fogantyúkkal. Anyagától és méretétől függően casual és smart casual öltözékeknek is csodás kiegészítője lehet. 

KAPITÁNY SAPKA

Vagy ha úgy tetszik, sofőr sapka. A 2000-es évek elején nagy divat volt a sildes sapka, és lám, ez is visszatért, mint minden… Akkoriban a kordbársony és farmer anyagú változatok számítottak igazán trendinek, ma szövet- és filc darabokkal találkozhatunk az üzletekben. Lazább szettek kiegészítőjeként jól működhet – elegáns összeállításokhoz viszont válasszuk inkább a klasszikus fedora kalapokat vagy barett sapkákat.

KŐHATÁSÚ ÉKSZEREK

Ezek a műgyantából készült féldrágakő hatású bizsuk idén geometrikus formákban és extra nagy méretben találhatóak meg a boltok polcain. Figyeljünk rá, hogy ilyen hangsúlyos kiegészítőt egyszerűbb szettekhez viseljünk, és az ékszerek méreténél mindig vegyük figyelembe a testalkatunkat. Egy apró, törékeny testalkaton furcsán hatnak a túlméretezett kiegészítők, és fordítva: egy magasabb, nagyobb testalkaton elveszhetnek az apró ékszerek. 

KEREK TÁSKA

Egy másik táskatrend, ami idén kiemelt hangsúlyt kap: a kerek oldaltáska. Nyáron már találkozhattunk ilyen darabokkal az üzletekben – akkor a fonott, szalmából készült táskák hódítottak, ezek helyét most átvették a bőr, műbőr és szövet, valamint a kígyó- és krokodilbőr mintás darabok.

ÁLLATMINTÁS CIPŐK

A 2018-as őszi-téli szezon zászlóshajója az állatminta: mind a ruhákon, mind a kiegészítőkön megjelent és elárasztotta az üzleteket. Egy állatmintás cipővel belecsempészhetünk egy csipetnyi rafinériát és vagányságot egy klasszikusabb összeállításba is. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük